M’ajudeu a trobar un llibre?

De petit, de tant petit que encara em llegien més contes dels que jo llegia, tenia un llibre preferit de contes.
Era un llibre recull de contes tradicionals dels Països Catalans.
En aquest llibre un nen amb barretina vermella recorria els paísos catalans empaitat per un llop que es volia mejar les seves 12 avies.
Aquesta especie de patufet barretina vermella arribava a cada una de les seves avies amb temps de venteatge respecte el llop i per tant, mentre esperava el llop, demanava a cada avia que li expliqués una rondalla de la seva terra.
Les rondalles eren increibles. O jo les recordo com apassionants, imaginatives, plenes de bruixes, germans de tres en tres i tot allò que cal que tinguin els contes de fades però una mica més foscos del normal (però que jo, de petit, entenia prou bé, crec).
Hi havia, per exemple, una bruixa a qui un rei li travessava el nas amb una fletxa, o un home que deia que anava a missa i en realitat anava al bar.
Avui he descobert que aquestes contes són, respectivament l’hermosura del món de Mallorca o lo cigronet de la franja.

Aquests els he trobat buscant paraules que en recordava però recordo, sense trobar el títol, un conte d’un forçut que guanyava el dimoni gràcies a unes tenalles de 17 quintals (no he vist quintals fet servir enlloc més i no tinc ni idea de quants quilos son) i recordo histories amb portes d’or de plata i de fusta.

La cosa es que no aconsegueixo trobar el llibre.

Recordo que el llom i la encuadernació era d’un color blau-grisós tot i que, arribats a aquest punt si l’heu llegit segur que el recordeu i si no ho heu fet no crec que em pugueu ajudar. Tinc sort i a algú li sona?

M’encantaria retrobar-lo o com a mínim aconseguir la llista de rondalles (tot i que també en recordo la història conductora, i el pobre llop, amb molt afecte.

Edició:
Gràcies a les respostes a twitter he trobat que un altre dels contes era sobre Joan de l’os un personatge de la catalunya nord.
No sé perquè només recordo contes dels paísos catalans de fora de la comunitat autònoma 😛

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: