Bloc Agulló?

EDITAT: l’endemà d’escriure aquest post, en assembela de bloc es va aprobar el nom de Guillem Agulló, de manera molt emotiva.

CCoNs8uWMAEBd1-V07sD_OS
Avui a la PAHC de Sabadell hem ocupat un bloc, el nostre quart.
Avui a més fa 22 anys que morí Guillem Agulló.

Guillem agulló va ser un militant antifeixista assassinat per un neonazi. Guillem Agulló a més era de l’esquerra independentista de Valéncia (evidentment fet clau tant en la seva militància antifeixista com en el motiu del seu assassinat).

Algunes PAHs tenen la maca costum de batejar els blocs que alliveren. A la PAH de Sabadell no ho hem fet mai, en part perquè mai ens hi hem posat gaire però en gran part també perquè sabem que ens costaria trobar els referents adequats.
Suposo que no sería normal tenir el bloc Lenin o el bloc Durruti, una de les coses que sempre busquem a la PAH és no alienar ningú per diferents visions polítiques que no ens impedeixen estar molt unides en la lluita diaria.

Bé, hi ha un precedent, el nostre segón bloc es diu “bloc Lorca” (i algunes el sentim com un homenatge) però en realitat és trampa ja que és un bloc que es troba al carrer Lorca. Els altres dos blocs els coneixem com “bloc gràcia” i “bloc campoamor” els noms dels barris on són.

La pregunta que us volia fer és, creieu que un antifeixista assassinat pot ser un referent compartit per totes aquelles que lluiten a diari contra les altres cares del capitalisme?
Seria alienant per aquella gent que no té els Paísos Catalans com a marc nacional un bloc Agulló?
Seguint amb aquests dubtes… podriem tenir un “Bloque Carlos Palomino” a Madrid per exemple?

Que em plantegi tants dubtes segurament ja és un indicador cap al no i segurament el bateig d’un bloc no és el millor moment per fer pedagogia… però ja tenim un bloc gràcia (aquest nou bloc comparteix barri amb l’anterior) i sinó li acabarà quedant bloc gran via que és un nom francament lleig.

Evidentment qualsevol proposta de nom s’haurà de portar a la segona assemblea del bloc demà però volia preguntar-vos a vosaltres (oh, mostra no gens pre-selecionada) que en pensaveu.

Teniu de temps fins demà a les 5h 😛

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: